Kweekmedium

Kweekmedium

Meer informatie nodig over wiet kweken? Klik op het bovenstaande menu ‘Wiet Kweken’ en zie snel waar wij nog meer informatie over leveren!

De Ondergrond

Onder een kweekmedium verstaat men de ondergrond die je gebruikt voor de plant. Denk hierbij aan aarde, cocos of water (hydro).   Het meest gebruikte kweek medium is aarde. Voor de beginner is aarde het meest geschikt omdat deze een goede buffer heeft, dat betekend dat aarde kan corrigeren mocht je te veel of te weinig voeding of water hebben gegeven. Bij hydro kweken is dit veel belangrijker! Een klein foutje met voeding kan fataal zijn als je er niet op tijd achter komt. Als je er wel op tijd achter komt kan je door het vervangen van water problemen vermijden.  Om het beste resultaat uit jouw kweekmedium te krijgen raden wij je aan om de PH en de EC waarde van je medium te meten zodat je plant optimaal voeding en vocht kan opnemen uit je medium.

Er is een groot assortiment aan kweekmediums op de markt en het is dan ook belangrijk dat je een medium kiest wat het best bij jouw kweekstijl past. 

TIP: let bij het kopen van aarde goed op de NPK waarde van je medium, NPK staat voor stikstof, fosfor en kalium.
Stikstof: is nodig voor de groei van de plant!
Fosfor: is nodig voor de groei van de wortels en de bloemen!
Kalium: zorg er voor dat de plant sterk en gezond is!

Veel kwekers besparen op goedkope aarde omdat ze denken dat dit niet belangrijk is, toch is het tegendeel waar! Een goed kweekmedium is één van de belangrijkste voorwaarde om een goede opbrengst te behalen.

Interested? Shop this plant collection!

Neque porro quisquam est, qui dolore ipsum quia dolor sit amet, consectetur adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt. 

BUY FOR $99